Dereli İlçemizde 30 dekar ceviz bahçesi, Bulancak İlçemizde 26 dekar ceviz bahçesi ve 10 dekar Trabzon Hurması Bahçesi, Espiye İlçemizde 21 dekar ceviz bahçesi, Doğankent ilçemizde 102 dekar ceviz bahçesi, Yağlıdere İlçemizde 36 dekar ceviz bahçesi, Alucra İlçemizde ise 38 dekar ceviz bahçesi, Keşap İlçemizde ise 21 dekar ceviz bahçesi, Çamoluk İlçemizde ise 125 dekar ceviz bahçesi ve Merkezde de 7 dekar olmak üzere toplamda 406 dekar alanda Ceviz, 10 dekar alanda da Trabzon Hurması Bahçesi tesis edilmiştir.
Proje kapsamında dağıtılan sertifikalı meyve fidanlarının çeşit ve verim özellikleri şöyledir;
-Ceviz fidanları, ilkbahar erken donlarından zarar görmeyen geç çiçek açan Fernor ve Chandler çeşitleri olup 1000 m yüksekliğin altında kalan bölgelerde Chandler çeşidi 1000 m yüksekliğin üzerinde ise Fernor çeşidi ile bahçe kurulumu yapılmış olup verim yaşında dönüme 600 kg ürün elde edilebilmektedir.

-Trabzon Hurması fidanları da yine pazar değeri yüksek ve İlimiz iklim şartlarına dayanıklı olan Fuyu ve Hachia çeşitlerden seçilmiştir.
Proje kapsamında yapılan yatırımların çiftçimiz ve İlimiz tarımsal üretimi için hayırlı olmasını dileriz.
EKONOMİ
6 dakika önceBULANCAK
2 gün önceEKONOMİ
6 gün önceEKONOMİ
9 gün önceEKONOMİ
11 gün önceEKONOMİ
16 gün önceGÜNDEM
26 gün önce
1
Kayıp Suudi Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
5719 kez okundu
2
Trabzon’da Türk Yıldızları Rüzgârı Esecek
3673 kez okundu
3
Prof. Dr. Sebahattin Destek’ten Üsküdar Üniversitesi’ne Uluslararası Bilimsel Katkı
3510 kez okundu
4
Denizlerimizde Fırtına Bekleniyor!
3418 kez okundu
5
İtfaiye Ekipleri Tünel de Yangın Tatbikatı Yaptı
3299 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.