“Alucra İlçemiz ve Değerleri” adını taşıyan kitabın yazarı Yavuz Kayacık’ın imza gününe katılım beklenenin üstünde oldu. Alucra ilçemizin tarihçesinin güncel bilgiler ile harmanlayıp iz düşümünün yapıldığı bu eserde Yavuz Kayacık’ın yaşam sofrasında yer alan otuz yedi kültürel değer kaleme alındı.
26 Mayıs 2024 Cumartesi günü 14.00 -16.00 saatleri arasında düzenlenen imza günü etkinliğinde hazır bulunan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Yahya Palavar ve kitabın yazarı Yavuz Kayacık söyleşisine ödüllü şairimiz ve yazarlarımızdan Murat Akyol, Yavyum Ertuğrul, Sadık Murat Teker Giresun’dan, Alucralı şairlerinizden emekli Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Mevlüt Eşgünoğlu Samsun’dan, Gülyalı Tapu Müdürü Nuh Demirağ, Alucra eski PTT Müdürü Durmuş Kavukçu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödül alan şair-yazar Gökhan Akçiçek, Alucra ilçemizin eski İmam Hatip Lisesi tarih dersi öğretmenlerinden Mehmet Ali Aydın, Ordu’da Müzik öğretmenliği yapan Tayfun Tekneci, Tirebolu eski Milli Eğitim Müdürü Ergin Koç, Ayhan Aşkın, Mustafa Aşkın, Kemal Mertek, Zekeriya Işıklı, Lokman Demiröz, Tufan İnan Bodur ve daha nice kültür ve sanata önem veren dostları Ordu ilinden katılım gösterdiler.
İmza günü etkinliğinin açılışında “İlle de Vatan” şiirini seslendiren şair-yazar Yavuz Kayacık; “Saygıdeğer dost ve hemşerilerim şiirimin son dizelerinde olduğu gibi gönül kapılarınızı açıp söyleşi ve imza günümüze iştirak etme nezaketini gösterdiniz.
2003 yılından itibaren günümüze kadar yaşam sofralarında yer aldığım otuz yedi adet kültürel değerimizi ile birlikte Alucra ilçemizin tarihçesinin günümüz tarihinin iz düşümü ile birlikte harmanlanıp gelecek nesillere aktaracak bu eserdir.
Eserimizin oluşumunda Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Yahya Palavar da redaksiyon işlemine emek vermiş olup özverili çalışması ile bu kitap siz saygıdeğer okuyucuların hizmetine sunulmuştur. Huzurlarınızda Yahya Palavar hocama sonsuz teşekkürlerimi sunuyor ve siz saygıdeğer dost ve hemşerilerimize imza günümüze hoş geldiniz diyorum” dedi.
Yazar Yavuz Kayacık’ın açılış konuşmasından sonra söz alan Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Yahya Palavar da şu cümlelerle değerlendirdi kitabı “Uzun soluklu çalışmalar ve emekler sonunda ortaya çıkan ve Alucra’mızın yüzlerce değerinden şimdilik sadece otuz yedi tanesiyle diyaloğa geçip bu değerlerimizi kayıt altına alan Yavuz Kayacık kardeşimize, kitabımıza emek ve gönül vermiş tüm hemşerilerimize huzurlarınızda teşekkür ederim. Malumunuz, “Söz uçar yazı kalır.” demiş büyüklerimiz. Bu sözden hareketle, birbirinden kıymetli hemşerilerimizin yıllar sonra unutulmaması için kayıt altına alınması çok önemlidir. Eğer toplumsal kültürel değerlerimizi kayıt altına alıp kitaplaştırmazsak bir süre sonra unutulup gider. Bu açıdan bu ve benzeri çalışmaların önemi yıllar sonra çok daha iyi anlaşılacaktır.
Alucra’mızın değerleri buradaki otuz yedi kişiyle sınırlı değildir elbette. Şair arkadaşımız Murat Akyol Bey’in de hatırlattığı üzere Ozan Arif gibi, Harun Karadeniz gibi, Teoman gibi birbirinden kıymetli daha birçok değerimiz var elbette. Yüreği memleket sevdasıyla yanıp tutuşan tüm değerlerimizi imkânlar dahilinde değerlendirmek gerekir elbette. Sabır ister, birikim ister, maddi ve manevi güç ister elbette tüm bu çalışmalar. İnşallah bu çalışmanın devamı seri halde devam eder sizlerin desteği ve Yavuz Bey’in özverisiyle.
Kitabımızın redaksiyon çalışmaları sırasında gözden kaçan ve bir şekilde olmaması gereken hatalarımız da olmuştur elbette. Bu açıdan da hoşgörünüzü rica ediyorum. Birbirinden kıymetli değerlerimizi tanıtmaya çalıştığımız bu güzel kitabımızın camiamıza hayırlı olmasını diler, hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.” dedi.