DOLAR34,6022% 0.33
EURO36,2581% 0.03
STERLIN43,5202% -0.13
FRANG39,0083% 0.26
ALTIN2.990,57% 0,96
BITCOIN98.791,991.504
reklam

Beklenen İstanbul Depremi Paneli Gerçekleşti

Görele Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen “Beklenen İstanbul Depremi, İstanbul ve Beykoz; Yüzyılın Gafletinden Sonra Çıkış Arayışları” konulu panel Beyoğlu Belediyesi Şişhane Bilim Merkezinde gerçekleşti.

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Beklenen İstanbul Depremi Paneli Gerçekleşti
reklam

Türkiye’de yaşanılanken on bir ili kapsayan deprem felaketinin ardından, toplumsal duyarlılık ve farkındalık yaratmak için Görele Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen panelin moderatörlüğünü Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Fuat Alarcin yaparken, İnşaat Yüksek Mühendisi Cumhur Kanbak’in yanı sıra, yine panel de konuşmacı olarak yer alan İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yoğun bir katılımın olduğu deprem konulu panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Görele Dernekler Federasyonu Başkanı Muhittin Çelik, katılımcıları selamlayarak bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak toplumsal bir duyarlılık oluşturmak için bu paneli düzenlediklerini altını çizdi.

Panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, günümüzde Yüksek teknoloji sayesinde kıtaların hareketlerinin gözlemlendiğini, okyanusların genişleyip daraldığını, yeryüzü hareketlerinin ise fay hatlarıyla gerçekleştiğini altını çizerek, tüm bu yaşanılan depremlerin özellikle de Anadolu Fay Hattı üzerinde gerçekleştiğini dikkat çekti. 

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk ayrıca deprem konusunda görevli bakanlıklara ve yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü, özellikle de büyük metropollerde yaşanılan yoğun nüfus yoğunluğunun azaltılmasına dikkat çekerek, kooperatifleşme çerçevesinde üretim ekonomisine geçerek, nüfusun Anadolu içlerine taşınmasını önemine değindi.

Prof. Dr. Öztürk ayrıca beklenen Marmara depreminin sadece İstanbul’u değil diğer tüm komşu illeri de etkileyeceğini bu yüzden Marmara bölgesinin kıyı haritasının ivedilikle çıkarılmasını ve yerel yönetimlerin şimdiden ortak bir hareket merkezi oluşturulmasını önemine değindi.

Görele Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen “Beklenen İstanbul Depremi, İstanbul ve Beykoz; Yüzyılın Gafletinden Sonra Çıkış Arayışları” konulu panelin son bölümünde katılımcılara birer plaket sunumu gerçekleşti.

Haber: Şaban Kutlu

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.