DOLAR34,2031% 0
EURO36,8677% 0.28
STERLIN44,3465% 0.44
FRANG39,0525% 0.04
ALTIN2.922,07% -0,11
BITCOIN74.861,760.48
reklam

Giresun Üniversitesi 16 Yaşında

17 Mart 2006 tarihinde kurulan Giresun Üniversitesi 16. Yaş Gününü Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen bir törenle kutladı.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Giresun Üniversitesi 16 Yaşında
reklam

Kuruluş Yıldönümü törenine, Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun Milletvekili Kadir Aydın, YÖK Üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş ile birlikte, protokole dahil kurum ve kuruluşların il müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, basın ve yayın kuruluş temsilcileri, Üniversitemizde görev yapan öğretim üyeleri ve vatandaşlarımız katıldılar.

Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunun ardından, Devlet Konservatuarında görevli öğretim üyeleri tarafından kısa bir müzik programı yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, Üniversitemizin 16 yıllık tarihinden kesitler sunarak; akademik, idari personel durumu ile fiziki mekan ve imkanların geldiği nokta hakkında sayısal bilgiler verdi.

Bugün itibariyle, Giresun üniversitesi bünyesinde 13 fakülte, 3 enstitü, 21 araştırma merkezi, 5 yüksekokul, 1 konservatuar, 13 meslek yüksekokulu bulunduğunu açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, öğrencisi sayısının 25963, akademik personel sayısının 1126, idari personel sayısının 705 olduğunu belirtti.

“Doğduğum, büyüdüğüm bu topraklara kalıcı izleri olacak hizmetler bırakmak için atandığım ilk günden bu yana gayret gösteriyorum” diyen Rektörümüz, ilimizi güçlü, üniversitemizi saygın bir kurum kılmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek, Eğitim ve Araştırma Hastanesinin faaliyete geçmesinde büyük emekleri olan eski başhekim Prof. Dr. Atilla Çıtlak ile başhekim Doç. Dr. Fazıl Kulaklı’ya teşekkür etti.

Güre Yerleşkesi içinde oluşturulan, yemekhane, kütüphane, sosyal üniteler, çevre düzenlemeleri hakkında detaylı bilgi veren Rektörümüz, öğrencilerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılama noktasında, verilen eğitimin kalitesini nicelik ve nitelik olarak yükseltmek üzere, azami gayret içinde olduklarını, Giresun Üniversitesi’nin en çok tercih edilen üniversiteler arasında görmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Tıp Fakültesine bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tam kapasite ile halkımıza hizmet verdiğini hatırlatan Rektörümüz, Aksu yerleşkesini sağlık kampüsü planladıklarını, morfoloji binasının inşaatının devam ettiğini, Diş Hekimliği Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin de bu bölgeye alınacağını belirtti.

Diş Hekimliği Fakültesine bu öğretim yılında 62 öğrencinin kayıt yaptırarak öğretim gördüğünü açıklayan Rektörümüz, Fakültesinin uygulama hastanesinin de birkaç ay içinde halkımıza hizmet verebilmesi için yoğun bir gayret içinde olduklarını ifade etti.

Bu bağlamda, TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’na, Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük’e, Afta Market Sahibi Ahmet Fehmi Tozlu’ya, Bereket Ticaret sahibi Nizamettin Öztürk’e, Gezmişler Holding kurucuları Aydoğan ve Aykut Gezmiş’e, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere ve Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’e, Eski milletvekili Hasan Aydın’a, Yetimoğulları firması sahibi Ergin Kılıçarslan’a, Gimpa Ticaret sahibi Cumhur Melikoğlu’na teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, Güre Yerleşkesindeki inşaatlar, Tıp, Diş Hekimliği ve Spor Bilimleri Fakülteleri için desteğini esirgemeyen İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli ile Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’na da ayrıca şükranlarımı sunuyorum dedi.

2021 Yılında Üniversitemizin YÖK tarafından “fındık” temalı ihtisas üniversitesi olarak ilan edildiğini hatırlatan Rektörümüz, bu durumu ilimiz ve bölgemiz için bir kalkınma vesilesi olarak değerlendireceklerini belirterek, “Giresun Üniversitesinin halkımıza ödemesi gereken bir borcu vardır. Bu borcu biz bu şekilde ödemeye kararlıyız. İlgili kişi ve kuruluşlar ile istişarelerimiz devam ediyor. Yakın bir zamanda gerekli akademik ve idari yapılanmayı tesis ederek hizmete dönük projeler üreteceğiz”dedi.

Adil, şeffaf ve kucaklayıcı bir yönetim anlayışını benimsediklerini anlatan Rektörümüz, çalışma barışını artırarak bunu verimliliğe dönüştürmeyi hedeflediklerini, üniversitelerin farklı fikirlerin birlikte barındığı yerler olduğunu, hiçbir ayrım ve dışlama yapmadan hizmet vermeye çalıştıklarını belirtti.

Törende bir konuşma yapan YÖK üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı da, kendi akademik hayatından örnekler vererek, asistanların ve öğretim üyelerinin kendilerini üniversite dışına çıkararak, toplum ile bütünleşerek, diğer kurumlarla birlikte çalışmalarının önemine değindi.

Daha sonra söz alan, Giresun Milletvekili Kadir Aydın da, Giresun Üniversitesinin bugün itibariyle geldiği yer önemlidir. Başarıları takdire şayandır. Üniversitenin bu noktaya gelmesinde emekleri olan devlet büyüklerimize, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, büyüğümüz, bakanımız Nurettin Canikli’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Giresun Valisi Enver Ünlü de törende yaptığı konuşmasında, bilim ve teknolojinin önemine vurgu yaparak, bilim ve teknoloji üreten üniversitelerin ülkeler için vazgeçilmez kurumlar olduğunu belirtti.

Vali Ünlü, “2006 yılından bu yana 16 yıl boyunca, gerek eğitim öğretimi, idari kadrosu ve eğitim altyapısı ile gerekse öğrencilerine sağladığı sosyal ve kültürel olarak olanaklarıyla, ülkemizdeki gelişmiş üniversiteler arasında yerini alma yolunda önemli adımlar atmıştır” diyerek; uluslar arası kabul görmüş ilkeler çerçevesinde, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetiştirmenin, araştırmacı ve girişimci öğrenciler yetiştirmenin, ülkenin ve ilin bilim, sanat, teknoloji sağlık gibi bir çok alanda gelişimine katkı yapacağına vurgu yaptı.

Konuşmasında üniversite öğrencilerine seslenen Vali Ünlü, “sizi seviyoruz ve size güveniyoruz. Çağdaş bilgi ve teknolojilerle kendinizi donatarak, özgüveni yüksek, çözüm üretebilen, sosyal ve kültürel değerleri yaşatan, yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmaya destek veren, çevreye ve doğaya sürdürülebilir katkılar sunan birey olmak için gayret gösterin” dedi.

URAP adlı değerlendirme kuruluşunun verilerine göre akademik başarısını yıldan yıla artıran Giresun Üniversitesinin bundan sonraki dönemde de aynı şekilde büyük başarılara imza atacağına inandığını belirten Vali Ünlü, “fındık” temalı ihtisas üniversitesi ilan edilmiş olmasının da hem ilimiz hem de ülkemiz için yararlı sonuçlar doğuracağına inandığını belirtti.

Törenin yapıldığı Ömer Halisdemir Konferans Salonu fuaye alanı içinde, Üniversitemiz idari personeli ve aynı zamanda koleksiyoner olan H.Gazi Menteşeoğlu tarafından “Eski Giresun” temalı resim sergisi de açıldı.

Açılış töreninde daha sonra, 2019 yılından bu yana öğretim üyesi kadrolarına atanan yaklaşık 300 öğretim üyesine “profesörlük”, “doçentlik” ve “doktor öğretim üyesi” cübbeleri giydirildi.

YORUM YAP