Kahvaltı programına Beykoz’da Kurulu bulunan 27 Giresun derneğinin 16 sının (Göreleliler, Doğankent Çevre Köyleri, Bulancaklılar, Özlü Köyü, Yukarı Boğalı Köyü, Esenli Köyü, Kabaktepe Köyü, Aşağı Boğalı Köyü, Kemerli Köyü, Belen Köyü, Harkköy köyü, Karaahmetli Köyü, Ede Köyü, Ortaköy köyü, Tekgöz köyü, Doymuş köyü) yöneticileri katıldı.
Kahvaltı sonrasında açılış konuşmasında Beykozlu Giresunlular Derneği’nin yaptığı çalışmalarla ve çeşitli projeleri ile ilgili bilgi veren Usta, “Beykoz’da kurulu bulunan derneklerimizden derneğimizin faaliyetlerine daha fazla katılım bekliyoruz. Dernek merkezimizi aldık her derneğimize burada bir dolap hazırlattık. Ekonomik olarak yer tutamayacak derneklerimize dernek merkezimiz her zaman açıktır. 34 yıllık bir kuruluş olan derneğimize kim hizmet ettiyse hepsinden Allah razı olsun.” dedi.
Kahvaltı programına katılan tüm dernek başkanlarının Beykozlu Giresunlular Derneğinden beklentileri ve eleştirilerini dinleyen Usta soruları tek tek yanıtladı.
BEYKOZ’A HİZMET ETME İDDİASINDAYIZ
Yönetim kuruluna seçildiğimiz günden itibaren sürekli mobilizeyiz. Daha önce burada eski yöneticilerimizle bir program yaptık. Bundan sonra da bu programlara devam edeceğiz. Sahada gezerek hemşerilerimizi ve Beykoz halkını dinliyoruz. Her hafta bir mahallemizi geziyoruz. Sadece Beykoz’da yaşayan Giresunlulara değil tüm Beykoz’a hizmet etme iddiasındayız.
ÜYELERİMİZİ GENÇLEŞTİRMELİYİZ
Şu anda 800 ün üzerinde kayıtlı üyemiz var ve bu üyelerimizin çoğu uzun zamandır bu derneğe üye olanlar. Yani üyelerimiz yaşlandı. Beykoz’daki diğer derneklerimizle birlikte kadınlarımızı ve gençlerimizi derneğimize kazandırmak için şu anda bir çalışma yürütüyoruz.
ETKİNLİKLERE EŞLİ KATILIM SAĞLANMALI
Gençlerin derneğe kazandırılması için gençlerin yoğun olarak bulunduğu spor kulüpleri, halı sahalar ve kafelere gidilerek gençlere ulaşılmasının gerektiğinin belirtilmesi üzerine eski Dernek Başkanı Ali Bilir’in eşi Esin Bilir “Derneğimizin faaliyetlerine katılan yönetici ve üyelerimiz önce bu etkinliklere eşleriyle, çocuklarıyla birlikte katılmalılar. Ancak bu şekilde derneğin neler yaptığından eşlerin ve çocuklarında haberi ve bilgisi olabilir” dedi.
BİRÇOK GİRESUN DERNEĞİ ÇANTA DERNEĞİ
Toplantıda söz alan Beykozlu Giresunlular Derneği yönetim kurulu üyesi ve Aynı Zamanda Tirebolu Yukarı Boğalı Köyü derneği Başkanı Aydın Öztürk “Beykozlu Giresunlular derneği yönetim kurulu ile İstanbul’da kurulu bulunan birçok il derneğini gezdik. İnanın birçok derneğimizin yeri bile yok. İlçelerindeki derneklerle iletişimleri zayıf. Ancak birçok etkinliğe öncülük etmiş Beykozlu Giresunlular Derneği Beykoz’daki dernek başkanların neredeyse tamamıyla istişare halinde ve bir birliktelik yakalamış durumda. Afyon Giresunlular Şehitliğine ilk sahip çıkan da yine bu dernek. Haymana’daki çalışmayı da yürüten yine Beykoz’da bulunan Belen Köyü Derneğimizin başkanı İbrahim Aydın. Beykozlu Giresunlular Derneği daha iyi yerlere gelecek.” dedi.
GÜCÜMÜZ GİRESUN’DAN HİSSEDİLMELİ
Hayrullah Usta yaptığı kapanış konuşmasında, “Biz İstanbul’da ne kadar güçlü olursak ne kadar birlik ve beraberlik içinde olursak o kadar sesimiz duyulur. Bu ses de Giresun’a hizmet olarak yansır. Burada birçok yönetici arkadaşımız çeşitli projelerden ve yapılabilecek çalışmalardan bahsetti. Yönetim kurulu olarak sürekli istişare halindeyiz. Çok güzel projelerimiz var ancak bu projeler zaman alacak. Sihirli bir değneğimiz yok. Çalışarak, proje üreterek güçleneceğiz. Bütün bu çalışmalarımızı da Beykoz’daki derneklerimizle birlikte yapacağız. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarla klasik dernekçiliğin dışına çıkıyoruz. Burs, folklor ekibi kurma, sohbet toplantıları düzenleme gibi çok etkili olacağını düşündüğümüz projelerimiz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.” dedi