DOLAR35,2254% -0.01
EURO36,7657% -0.08
STERLIN44,2776% -0.14
FRANG39,4510% -0.04
ALTIN2.968,86% 0,02
BITCOIN95.131,99-2.172
reklam

Marka Değeri Kazandırılmasına Yönelik Çalışmalar Sürüyor

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Giresun’da Yöresel Ürünlerin İşlenmesi ve Marka Değeri Kazandırılmasına Yönelik Çalışmalara Devam Edildiğini duyurdu.

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Marka Değeri Kazandırılmasına Yönelik Çalışmalar Sürüyor
reklam

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle; İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yürütülen, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen, ‘Ürün İşleme ve Paketleme Projesi’ kapsamında; bölgemizde yetiştirilen yöresel ürünlerin değerlendirilmesi ve bu ürünlerin katma değerlerinin arttırılması amacıyla Espiye İlçesinde faaliyet gösteren ‘Soğukpınar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimize’ yöresel ürünlerin işlenmesine yönelik olarak alet makine ve ekipman desteğinde bulunuldu. 

Bu kapsamda kooperatifimize 1 adet fındık kavurma fırını, 1 adet zar alma makinesi, 1 adet siklon fan, 1 adet seçme masası, 1 adet öğütücü, 1 adet fındık boylama makinesi, 1 adet fındık kırma makinası, 1 adet vakumlu paketleme makinesi, 1 adet nem tayin cihazı ve 1 adet elektronik terazi desteği verildi. Makine-ekipmanların bedellerinin; %70’i proje kaynaklarından geriye kalan %30’ u ise Kooperatif tarafından katkı payı bedeli olarak finanse edildi. 

Ülkemiz ve ülkemiz özelinde bölgemiz, yöresel ürün çeşitliliği bakımından oldukça zengin bir kültüre sahiptir. Bunda bölgemizin zengin bitki örtüsü, iklim özellikleri, tüketim alışkanlıkları ve coğrafi özellikleri gibi birçok neden etkili olmaktadır. Fakat bu kadar çok çeşitli ürüne sahip olmamıza rağmen bu ürünlerin pazarlaması etkili bir şekilde yapılamamaktadır. Son yıllarda tüketicilerin güvenilir yöresel ürünlere karşı ilgisi oldukça artmaya başlamıştır. Bu nedenle Giresun ilimizde de, yöresel ürünlerin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımı, işlenmesi ve pazarlanması konusundaki inovatif çalışmalara hız verilmiş olup Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatiflerimizin desteklenmesine öncelik verilerek bu konuda kadın emeğinin ön plana çıkartılması hedeflenmektedir. 

Yapılan tüm bu çalışmalarda; yöresel ürünlerin marka haline getirilmesi, yöresel ürünlere katma değer kazandırılması ve çalışmaların bir rol model olarak örnek teşkil etmesi amaçlanmıştır. ”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.