DOLAR38,2821% 0.05
EURO43,5666% -0.4
STERLIN50,8842% -0.28
FRANG46,2959% -0.93
ALTIN4.049,13% -2,68
BITCOIN92.782,591.76
Bulancak Ajans

Şebinkarahisar ve Bölge İlçeleri İçin Kalkınma Hamlesi Başlıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Şebinkarahisar ve Bölge İlçeleri İçin Kalkınma Hamlesi Başlıyor

Giresun’un kadim ilçesi Şebinkarahisar ve çevre ilçelerin kalkınması için kurulan “Bağımsız Güç Birliği Platformu”  gönüllü olarak çalışmalarına başladı. 

Halkın katılımıyla gönüllülük esasına dayalı bir yapılanma olan platform, bölgenin vilayetlik hedefi, tarım, turizm ve istihdam gibi alanlarda kalkınması için harekete geçiyor.

Platformun öncelikli hedefleri arasında;

  • Şebinkarahisar’ın il olması yönünde kamuoyu desteğinin artırılması
  • Tarım ürünlerinin markalaştırılması ve katma değerli hale getirilmesi
  • Doğal, kültürel ve tarihî zenginliklerin turizme kazandırılması
  • Gençlerin ve kadınların üretim süreçlerine daha fazla katılması

Platform Başkanı İlhan Avutman yaptığı açıklamada, “Artık Şebinkarahisar ve bölge ilçelerinin kenarda kalmasına gönlümüz razı değil. Bu kalkınma yolculuğu siyasi değil, vicdani ve yerelden yükselen bir harekettir. Kadim memleketimiz Şebinkarahisar hak ettiği ve kazanılmış hakkı olan vilayetlik hakkının da teslim edilmesini istiyoruz. 

Bu platformda görüş ve düşünceler ile birlikte yapılacak panel, sempozyum ve diğer akademik toplantılarda bölgemize yeni bir heyecan katacaktır.

Bu yürüyüşte bölgemizin komşu ilçeleri halkı, STK’lar dahil herkesi katkı sunmaya davet ediyoruz” dedi.

Haber: Sadi Toygar

YORUM YAP