DOLAR34,5645% 0.24
EURO36,0358% -0.55
STERLIN43,3532% -0.49
FRANG38,8814% -0.05
ALTIN3.005,14% 1,46
BITCOIN98.505,251.015
reklam

Ülkemizin Stratejik Ürünü Fındık Paneli Yapıldı…

Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve TÜBİTAK MAM işbirliği ile düzenlenen “Ülkemizin Stratejik Ürünü Fındık: Önemi ve Geleceği” başlıklı panel 24 Şubat 2022 Perşembe günü, Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleşti.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ülkemizin Stratejik Ürünü Fındık Paneli Yapıldı…
reklam

Fındık konusunda Bölgesel Kalkınma Üniversitesi ilan edilmiş olan Üniversitemizin, Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Programı kapsamında yürüteceği çalışmaların da ele alındığı panelin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, Üniversitelerin, bölgesinin ve ülkesinin kalkınmasına katkı yapan stratejik ürünleri destekleme noktasında önemli iki sorumluluğu bulunduğunu hatırlatarak, bunlardan birincisinin nitelikli insan gücü yetiştirmek, ikincisinin de bilgi ve teknoloji üreterek katma değerli ürünleri desteklemek olduğuna vurgu yaptı.

TÜBİTAK-MAM adına yürütülen ve koordinatörlüğünü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar’ın yaptığı “IPA INNOFOOD” projesinin de tanıtıldığı etkinlikte, Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar’ın yanı sıra, Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) Gıda Sanayi Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Pala, TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü Myco Twın Proje Proje Koordinatörü Dr. Hayrettin Özer de ayrıca birer konuşma yaptılar.

Panelin öğleden sonraki oturumunda, “Fındığın Önemi ve Geleceği” başlıklı sunum gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Pala’nın yaptığı oturumda, Arslantürk Firması Genel Müdürü Sebahattin Arslantürk, “Fındığın Tarımı, İşlenmesi ve Mevcut Durumu” konulu bir konuşma yaptı.

Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten Hamza Bölük de, “Fındığın Geleceğinde Lisanslı Depoculuğun Önemi” başlıkla bir sunum gerçekleştirdi.

Gaffaro Fındık Firması temsilcisi Halil Ak’ın, “Fındığın Uluslar arası Pazarlarda Rekabet Gücü ve Geleceği” konulu konuşmasının ardından, Ordu Gürsoy Firması yetkilisi Dursun Gürsoy, “Fındıkta Katma Değerli Yüksek Ürünlere Dönüşüm ve Yeni Pazarlara Giriş Stratejileri” konulu bir sunum yaptı.

Panele katılan konuşmacılara teşekkür plaketi takdim eden Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, fındık ile ilgili başlattıkları bu yeni çalışmaların ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını dileyerek, paydaş kurumlarla el ele vererek birim alandan daha çok, daha kaliteli ve daha nitelikli fındık elde etmeyi öncelikli hedef belirlediklerini ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan protokolle Bakanlığa bağlı olarak ilimizde kurulmuş bulunan Fındık Araştırma Enstitüsü’nün insan kaynakları ve diğer imkanlarının Üniversitemiz ile birleştirileceğini de açıklayan Rektör Can, Üniversite bünyesinde fındık ile ilgili  çok sayıda BAP projesini de desteklerini belirtti.

Katılımcılar ile birlikte hatıra fotoğraflarının çekiminin ardından panel sona erdi.

YORUM YAP