Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen, Dekan Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ’in Dönem Başkanlığı’nı yaptığı, 32. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi, 23.05.2024 – 25.05.2024 tarihlerinde gerçekleştirildi.
32.Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi kapsamında, 22.05.2024 tarihinde eğitim seminerleri verildi. Kongre, 23.05.2024 tarihinde, saat 9:30’da yapılan Açılış Oturumu ile başladı. “Açılış Oturumu”nda önce, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı’mız okundu. Sonrasında, Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuar’ı öğretim elemanları tarafından bir müzik dinletisi sunuldu.
Açılış Oturumu’nda ilk olarak söz alan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Esra Gökçen KAYGISIZ, kongrenin çok büyük bir ortak emeğin ürünü olduğunu belirterek, katkıda bulunan herkese, tüm katılımcılara teşekkür etti.
Açılış Oturumu’nda sonrasında sırasıyla, Düzenleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Reyhan Ayşen WOLFF, Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Mahmut PAKSOY, Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet BARCA, Kongre Dönem Başkanı Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven ÖZDEM söz aldılar.
Giresun Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Kongre Dönem Başkanı Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ konuşmasında, Üniversite ve Fakülte olarak, ülkemizin sosyal bilimler alanında en önemli bilimsel etkinlikleri arasında yer alan Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongrelerinin 32.sini düzenlemekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. “Çok değerli konuklarımızı, Türkiye’nin birçok üniversitesinden çok değerli akademisyenleri ve araştırmacıları Giresun’da ağırlamak bizler için son derece mutluluk vericidir.” dedi.
Prof. Dr. GENÇ, “Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongreleri tarihçesine bakıldığında, bu kongrelerde yönetim alanındaki güncel bilimsel gelişmelerin ve ilgili çalışmaların üst düzey bir bilimsel duyarlılık ile ortaya konulduğunu görmekteyiz. Bu çerçevede, Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongreleri, Türkiye’de yönetim akademik alanının bilimsel gelişimine çok önemli katkılarda bulunmuştur. Yine, bu kongreler, işletmelerin yönetim ile ilgili sorunlarını bilimsel yöntemlerle analiz ederek, elde edilen bulguların yetkin akademisyenlerce ve araştırmacılarca tartışılması olanağını sunarak ve ilgili sorunlara bilimsel çözüm önerileri ortaya koyarak, uygulamaya da çok değerli katkılar sağlamıştır.” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ, konuşmasına şöyle devam etti: “Yönetim ve Organizasyon Kongrelerinin ilki, 20-22 Mayıs 1993’te İstanbul Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nin işbirliği ile Prof. Dr. Tamer KOÇEL ve Prof. Dr. Behlül ÜSDİKEN dönem başkanlıklarında düzenlenmiştir.
Bu kongrelerin başlatılmasına öncülük eden saygıdeğer Hocalarımıza saygılarımı sunuyorum, kaybettiklerimizi de saygıyla anıyorum.
Yakın geçmişte kaybettiğimiz, Yönetim ve Organizasyon Kongreleriyle özdeşlemiş, İnsan Kaynakları Yönetimi alanında ilgili yazına, akademiye çok önemli katkılarda bulunmuş olan Prof. Dr. Dursun BİNGÖL’ü saygıyla anıyorum. Yine, Prof. Dr. Erol EREN’i, Prof. Dr. Muhan SOYSAL’ı ve kaybettiğimiz bütün Hocalarımızı saygıyla anıyorum.
Yönetim, özel yaşamdan iş yaşamına hayatın her alanını ilgilendirir. Yönetimin doğru şekilde gerçekleştirilmesi, bilimsel-akılcı yönetim tekniklerinin ya da yönetim yaklaşımlarının kullanılması, işletmelerin, kamu kurumlarının, giderek Devlet yapılarının hedef, amaç ve vizyonlarına ulaşmaları için bir zorunluluktur. Başarılı birimler, kuruluşlar, kurumlar, Devletler ya da Toplumlar akılcı yönetim tekniklerini uygulayanlardır.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün milletimiz ve devletimiz için öngördüğü vizyona da böyle bir yönetim anlayışı ile ulaşılabilir.”
Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ, başta Üniversitemiz Yönetimi olmak üzere, kongreye katkıda bulunan herkese, tek tek adlarını sayarak teşekkür etti.
Kongre Açılış Oturumu’nda söz alan Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven ÖZDEM de, kongreye katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Bu Kongre’nin Giresun Üniversitesi tarafından düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kongre Açılış Oturumuna Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin ŞAHİN’de katıldı.
32.Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi’nde, 27 oturumda toplam 91 bildiri sunuldu. Bu sunumların 51’i Örgütsel Davranış alanında, 17’si Stratejik yönetim alanında, 11’i İnsan Kaynakları Yönetimi alanında, 9’u örgüt Kuramı, 3’ü de İşletmecilik Tarihi alanında gerçekleşti. Oturumların 12’si ilk gün, 15’i ise ikinci gün yapıldı. 24.05.2024 tarihinde, son oturum olarak “Kapanış Oturumu” yapıldı. Bu son oturumda, Kongre’nin düzenlenmesine katkıda bulanan Giresun Üniversitesi personeli ve Kongre Danışma Kurulu üyelerine Teşekkür Belgesi ve Plaket verildi. Kongre, üçüncü gün gerçekleştirilen Sosyal Program ile tamamlandı.
32.Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi’de, bilimsel düzeyi çok yüksek bildiriler sunuldu; çok değerli bilimsel değerlendirmeler yapıldı. Yönetim ve Organizasyon bilim alanında önde gelen birçok akademisyenin yer aldığı kongre, Giresun Üniversitesi ve Giresun’un tanıtımına da katkıda bulundu.