DOLAR34,7466% 0.08
EURO36,5968% 0.27
STERLIN44,0612% 0.25
FRANG39,2617% 0.2
ALTIN2.956,56% 0,44
BITCOIN95.230,12-1.016
reklam

WordPress Admin Paneline Giriş Sorunu ve Çözümü

WordPress, günümüzde en çok kullanılan içerik yönetim sistemi(CMS). Kolay kullanımı, tema, eklenti çeşitliliği ve dökümantasyon bolluğu nedeniyle başlangıç seviye kullanıcıdan, ileri seviye kullanıcıya kadar birçok kişinin tercihi oluyor.

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
reklam

WordPress, günümüzde en çok kullanılan içerik yönetim sistemi(CMS). Kolay kullanımı, tema, eklenti çeşitliliği ve dökümantasyon bolluğu nedeniyle başlangıç seviye kullanıcıdan, ileri seviye kullanıcıya kadar birçok kişinin tercihi oluyor.

WordPress canlı bir ekosistem olduğu için, bu altyapıyı kullanan kişilerin karşılaştığı birçok hata var. Bu hataların nedenleri tema & eklenti uyumsuzluğu, sürüm uyumsuzluğu veya daha farklı nedenler de olabiliyor. Bu yazımızda sizlere WordPress kullanıcılarının admin paneline girerken yaşadığı hatalar ve çözümleri hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Panele giriş sorunu yaşandığında aşağıdaki adımları tek tek uygulayarak sorunu çözebilirsiniz.

Yazı İçeriği  göster 

WordPress Admin Paneline Girerken Karşılaşılan Hatalar

1-) Eklenti Kaynaklı Hatalar

Eklentiler, WordPress sitenizi geliştirmeye ve zenginleştirmeye yarayan ufak sistem yazılımlarıdır. Bunların kullanıcılar tarafından kullanımı çok basit olmakla beraber arka planda birçok yazılımsal fonksiyonları gerçekleştirmektedir. Örneğin Contact Form eklentisi ile sizler sitenize bir iletişim formu ekleyebilirsiniz.

WordPress siteniz bir eklenti yüklediniz ve sitenizde aniden hata oluşmaya başladı. WordPress admin panelinize giremediğiniz için de bu eklentiyi deaktif edemiyorsunuz. Böyle bir durumda aşağıdaki çözümü uygulayarak sorunu çözebilirsiniz.

Eklenti Kaynaklı Hataların Çözümü

Kontrol panelinizin dosya yöneticisine giriniz ve site dosyalarınızdan wp-content klasörünüzü açınız. Burada plugins klasörünü görebilirsiniz. Bu klasörün adını değiştirerek, tüm pluginsleri deaktif edebilirsiniz. Ya da bu klasörün de içine girerek, sorun yarattığını düşündüğünüz eklenti klasörünün adını değiştirerek sorunu çözebilirsiniz.

2-) htaccess Kaynaklı Hatalar

htaccess dosyası, Apache başta olmak üzere birçok web sunucusu tarafından kullanılan ve web sunucusunun ziyaretçi isteklerine nasıl yanıt vereceğini kontrol eden bir yapılandırma dosyasıdır. WordPress sitenizde yaptığınız birçok yapılandırma ve işlemlerde htaccess dosyasına yeni kodlar eklenir. Yaptığınız değişiklikler, htaccess dosyanızın bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle de siteniz çalışmayabilir veya admin paneline giremeyebilirsiniz.

htaccess Kaynaklı Hataların Çözümü

WordPress için default bir htaccess yapılandırması mevcuttur. Bunu aşağıda bulabilirsiniz. Sitenizin public_html klasörüne geçiş yapın ve .htaccess dosyasını sağ tıklayarak düzenleyin. Daha sonra aşağıdaki kodu mevcut yapılandırma kodunun üzerine yapıştırın.

# BEGIN WordPress

RewriteEngine On
RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization}]
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]

# END WordPress

3-) ModSecurity Kaynaklı Hatalar

Web uygulamaları için oluşturulmuş açık kaynaklı güvenlik duvarıdır. Web uygulamalarınız için saldırı tespit ve engelleme görevi üstlenir. ModSecurity Nedir? içeriğimizi okuyarak, daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

ModSecurity Kaynaklı Hataların Çözüm

ModSecurity kaynaklı hataların çözümünü cPanel üzerinden ModSecurity kısmına giriş yapabilir ve bu özelliği deaktif edebilirsiniz. Bu şekilde WordPress admin paneline giriş yapabilirsiniz.

4-) WordPress Dosyalarının Bozulması Kaynaklı Hatalar

WordPress kaynak dosyalarında bulunan WordPress Admin ve WordPress Includes klasörlerinin, herhangi bir virüs veya yetkisiz kod eklenmesi nedeniyle bozulması sonucu WordPress’in birçok fonksiyonu bozulabilir. Bu da WordPress admin paneli olmak üzere sitenizde birçok alanın çalışmamasına neden olabilir.

WordPress Dosyalarının Bozulması Kaynaklı Hataların Çözümü

WordPress.org üzerinden standart WordPress dosyalarını indirebilir ve FTP aracılığıyla dosyaları hosting paketinize yükleyebilirsiniz. wp-admin ve wp-includes klasörleri varsayılan klasörlerdir ve tüm WordPress sitelerde aynıdır. Bu nedenle mevcut WordPress sürümünüz güncellenir ve zararlı/gereksiz dosyalar otomatik olarak temizlenmiş olur.

FTP Bağlantısı Kurma isimli yazımızı inceleyerek, FTP bağlantısı aracılığıyla internet sitenize dosya yükleme konusunda detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

5-) Giriş Bilgilerinin Unutulması Kaynaklı Hatalar

WordPress admin girişi için kullanıcı adı ve şifrenizin olması gerekiyor. Bazı durumlarda şifre kaybolması veya unutulması nedeniyle kullanıcılar admin girişini gerçekleştiremiyor.

Giriş Bilgilerinin Unutulması Kaynaklı Hataların Çözümü

Şifrenizi öğrenmenin bir yolu ne yazık ki bulunmuyor ancak yeni şifre ile değiştirebilirsiniz. Bunun için hosting paketinizin cPanel kontrol paneline erişebilir olmanız gerekiyor. Aşağıdaki videomuza göz atarak, unuttuğunuz WordPress admin panel şifrenizi kolayca değiştirebilirsiniz.

Sizlerin de WordPress admin paneliyle ilgili yaşadığınız problemler ve bu problemlere çözümleriniz var ise içeriğin altına yorum olarak ekleyerek, içeriğimizin zenginleşmesine yardımcı olabilirsiniz.

Alıntı

YORUM YAP