DOLAR35,2068% 0.3
EURO36,7672% 0.92
STERLIN44,3202% 0.7
FRANG39,4341% 0.87
ALTIN2.968,40% 1,31
BITCOIN96.153,84-3.149
reklam

Yaşadığımız Giresun Kitabı Okuyucularıyla Buluştu

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatıyla kurulan Giresun Belediyesi Kültür Yayınları’nın çıkarttığı özel kitaplar ile Giresun’un şehir ve kültürel tarihine ışık tutmaya devam ediyor.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yaşadığımız Giresun Kitabı Okuyucularıyla Buluştu
reklam

Belediye Kültür Yayınları tarafından birbirinden değerli araştırmacı yazarların iş birliği ile Giresun’un kültürel hazinesine katkı sunmak üzere hazırlanan “Kurumları ve Yapıları ile Giresun Şehri”, “Giresun Nikah Kayıtları” ve “Giresun Basın Tarihi” kitaplarının ardından “Yaşadığımız Giresun” adlı kitap okuyucuları ile buluştu.

Prof. Dr. Nazım Elmas’ın koordinatörlüğünü yaptığı Türkiye Yazarlar Birliği Giresun Şubesinin öncülük ettiği “Yaşadığımız Giresun” adlı kitap 6 aylık çalışmanın sonucunda ortaya çıktı. Tarihi ve kültürel değerleri ile Giresun merkezin sahip olduğu birbirinden özel 60 madde 35 farklı yazar tarafından kaleme alındı. Alfabetik olarak Abacıbükü’nden başlayan Aksu, Boğacak, Camlı Sokak, Fındık Ocağı, Galdirik, Gerevi, Hartama, İmece, Kumyalı, Ocak, Sedir, Tömbelek, Yüklük ve Zeytinlik Mahallesi gibi Giresun’un değerleri olan maddeler okuyucular ile buluştu.

Giresun Belediyesi Kültür Yayınları kurulduğu günden bu yana Giresun’un kültür hafızasına katkı sunmak amacıyla yayınladığı 4 kitabın ardından birbirinden değerli 10’larca akademisyen tarafından hazırlanmakta olan “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Giresun” ve “Şehir Hafızası” adlı kitaplarda ise son aşamaya gelindi. Her iki kitabında bu yıl içerisinde yayınlanması hedefleniyor.

ŞENLİKOĞLU; “GÖNÜLLERDE VE İÇİNDE YAŞADIĞIMIZ GİRESUN’UMUZU KİTAPLAR İLE NESİLLERİMİZE AKTARIYORUZ”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu konu hakkında yaptığı açıklamada: “Geride bıraktığımız yıllar içinde Giresun ilini ve kültürel değerleri için çok kıymetli bir bilgi havuzu oluşturulmuşsa da bu alanda mevcut boşluğun tam olarak doldurulamadığını, dolayısıyla da şehrin tarihi derinliğini sergileyecek başka çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu gördük. Bizler de temel belediyecilik kapsamında yaptığımız işlerin yanında yaşadığımız büyüdüğümüz şehrimize katkı sunmak için kitaplarımızı hemşehrilerimiz ile buluşturmaya devam ediyoruz. Şehrimizin kültürel değerlerini yaşatmak ve sonraki nesillere aktarmaya büyük önem veriyoruz. Bu anlamda birçok çalışmaya imza attık. Şu an itibarıyla dört farklı kitabı halkımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk olarak değerli tarihçimiz Mehmet Fatsa’nın “Kurumları ve Yapıları ile Giresun Şehri” adlı kitabını, ardından ise yine şehrimizin kıymetli tarihçilerinden Ayhan Yüksel Hocamızın “Giresun Nikah Kayıtları” kitabını yayınladık. Üçüncü olarak ise şehrimizin önemli değerlerinden rahmetli Ömer Erden Menteşeoğlu’nun notlarından, oğlu Hüseyin Gazi Menteşeoğlu tarafından hazırlanan “Giresun Basın Tarihi” kitabını çıkardık. Son olarak ise değerli hocamız Prof. Dr. Nazım Elmas koordinatörlüğünde birbirinden değerli 35 yazarımızın katkısıyla birlikte “Yaşadığımız Giresun” adlı kitabımızı çıkardık. “Cumhuriyetin 100. Yılında Giresun” ve “Şehir Hafızası” adlı kitaplarımızda ise sona gelindi. Yüzlerce yıllık kültürel birikime sahip Giresun’umuzun değerlerinin ortaya çıkması ve sonraki nesillere aktarılması adına üzerimize düşen sorumlulukları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.